Травнева кульбаба – справжній лікар! Ми ходимо і не звертаємо на неї увагу. А даремно, з кульбаб можна приготувати смачне варення, яке відновлює клітини печінки і очищає кров. * Зірвіть 300-400 штук жовтих суцвіть кульбаби, залийте водою так, щоб вона повністю покрила квіти. Нехай постоять добу. Пише spnews.pp.ua
* На наступний ранок квіти віджати, залити 0,5 літра кип’яченої води і прокип’ятити 15-20 хвилин. * Додати 1 кг цукру і 1-2 подрібнених лимона (можна і з шкіркою), 1 ч. ложку лимонної кислоти і проварити ще 5-7 хвилин.
* Коли варення придбає колір меду, прибрати з вогню.
* Дати охолонути, процідити через марлю і варити отриману масу 1-2 хв., Остудити.
Варення готово!
* Приймати вранці натщесерце по 1 ст. ложці, розчиняючи в склянці зеленого чаю або чаю з розторопші.
* Розторопша плямиста і кульбаба діють на організм як протизапальний, жовчогінний і тонізуючий засіб, очищаючи печінку від шлаків і радіонуклідів.
* Це варення також корисно для профілактики бронхітів. З’їдати не менше 2 столових ложок за один прийом – прекрасний ефект!