Для цього смачного рецепту нам потрібно:
- Помідори стиглі та невеликі (не черрі)
- Цибуля — 2 шт;
- Часник — 1/2 головки;
- Перець чилі — 2 червоних і 1 зелений;
- Парасольки кропу — 6 шт;
- Насіння гірчиці — 3 ч.ложки;
- Перець чорний горошком — 25 шт;
- Лавровий лист — 6 шт.
Для маринаду:
- 1 літр води;
- 5 столових ложок цукру;
- 1 столова ложка з гіркою солі (не йодована);
- 3 столові ложки червоного винного оцту.
Приготування:
Помідори добре промити, наколоти зубочисткою у районі плодоніжки (це що б вони не потріскалися) і скласти в стерильні банки. Джерело
Між помідорами додаємо потроху часник, гіркий перець і цибулю.
Зубчики часнику потрібно розрізати на 3-4 частини, Чилі порізати на кільця, товщиною в 1 см, цибулю нарізати кільцями.
У кожну з банок додати по лавровому листу, по пів чайної ложки зерен гірчиці, по одній парасольці кропу і 4-5 шт чорного перцю горошком.
У банки з усім вмістом влити окріп, дати постояти 15 хвилин, потім акуратно злити і повторити ще раз.
Поки банки з помідорами стоять, зробимо маринад: у каструлю наллємо воду, додамо сіль, цукор, добре перемішємо, доведемо до кипіння, наллємо оцет, знову доведемо до кипіння і цим киплячим маринадом заллємо помідори в банках.
Банки закрити стерильними кришками, перевернути та накрити ковдрою.
S. Зливати воду зручно через поліетиленову кришку з виконаними в ній отворами, або через сито, щільно притиснуте до неї.