Шукаєте десерт, який не лише вразить своїм смаком, але й має цікаву історію? Тоді торт “Помста свекрухи” – саме те, що вам потрібно! Цей багатошаровий шедевр з ніжними коржами, ароматним кремом та вишуканою начинкою стане справжньою окрасою будь-якого столу.
Чому торт має таку назву? Існує декілька легенд, пов’язаних з його походженням. За однією з них, рецепт торта вигадала невістка, яка хотіла довести своїй суворій свекрусі, що вона також вміє готувати. За іншою легендою, торт був подарований свекрусі на знак примирення після сварки.
Інгредієнти для тіста:
- 600 г борошна
- 360 г вершкового масла або маргарину
- 2 чайні ложки розпушувача
- 125 г цукрової пудри
- 6 яєчних жовтків
Розтопити масло, змішати борошно з розпушувачем і влитижир. Збийте яєчні жовтки з цукром і додайте в борошно. Замісити тісто, розділити на 2 рівні частини. Покласти на холод
Розкачати одну частину тіста, покласти на деко 25×35 см. Випікати при 200 град. С протягом приблизно 20 хвилин. Остудіть.
Інгредієнти для безе:
- 6 білків
- дрібка солі
- 1 ст цукрової пудри
- 2 жмені пластівців мигдалю
Білки з дрібкою солі бити ло жостких піків, наприкінці додавши цукрову пудру.
Другу частину тіста покласти на таке жедеко , що і перший, нанести яєчні білки і посипати смаженим мигдалем. Випікати при 160 ° С протягом приблизно 35 -. 40 хвилин. охолодити його.
Інгредієнти для вишневого прошарку:
- приблизно 650 – 700 г вишні без кісток
- 2 вишня желе
- 2 склянки окропу
- 1 ст вишневого соку
Розчиніть желе в 2 склянках окропу, потім влийте вишневий сік і залиште в прохолодному місці, поки желе охолоне, і воно починає тверднути.
На перший корж насипати вишні, залити желе і поставити в холодильник
Інгредієнти для крему:
- 500 мл вершків 30 – 36%
- 2 столові ложки цукру
- 1 пакет ванільного цукру
- 1 столову ложку желатину
Збийте вершки до жорсткої, додавши в кінці цукрову пудру і ванілль. Розчинити желатин в невеликій кількості гарячої води, охолодити, змішати з кремовою масою. Крем нанесіть на застигле желе, зверху покласти корж з безе.
Охолодити в холодильнику .Краще подавати на наступний день, коли коржі добре просочаться.