Тiсто на мaйонезі для бyдь-якої випiчки: пiца, булoчки, пиpоги виxодять нaдзвичайно смaчними. Тeпер гoтую тiльки тaк.
Тісто на майонезі – це хоч і незвичайна, але дуже смачна основа, яка підходить для приготування будь-якої випічки: від пирогів, до солодких булочок з варенням. Тісто виходить смачне і ніжне. Джерело
Для приготування основи для випічки, можна використовувати майонез будь-якої фірми і цінової категорії.
Універсальне тісто на майонезі для будь-якої випічки
Цей рецепт тіста підійде для будь-якої випічки. З нього можна готувати пироги, солодкі булочки і піцу.
Продукти:
- 150 г майонезу;
- ½ ч. ложки солі;
- 3 ч. ложки цукрового піску;
- 25 г швидкодіючих дріжджів;
- 4 склянки просіяного борошна;
- 250 мл води.
Приготування
Дріжджі слід залити теплою водою і відставити убік на 15 хвилин, щоб вони повністю розчинилися.
До отриманої суміші потрібно додати всі інгредієнти, крім борошна.
Борошно необхідно вводити поступово при постійному помішуванні, до отримання однорідного, еластичного тіста.
Кількість борошна може змінюватися в залежності від сорту і консистенції інгредієнтів. Готовий продукт слід відставити в тепле місце, щоб воно піднялося, на 1,5 – 2 години.
Після цього з тіста можна готувати різну випічку.
Рідке тісто на майонезі
Рідке тісто з додаванням майонезу найкраще підходить для заливного пирога.
Продукти:
- 2 великих курячих яйця або 3 маленьких;
- 3 ст. ложки майонезу;
- 200 г пшеничного борошна;
- 15 мл рослинної або оливкової олії;
- 4 г розпушувача для тіста або соди.
Як приготувати рідке тісто на майонезі:
У глибоку тарілку необхідно розбити яйця. Їх збити міксером на повільних оборотах, поступово додаючи майонез.
При відсутності міксера, можна використовувати кухонний вінчик.
В окрему ємність потрібно просіяти борошно, змішане з розпушувачем.
Просіяні інгредієнти потрібно змішати з яєчною сумішшю і рослинною олією.
Готове тісто має мати консистенцію дуже густої сметани. Їм можна заливати будь-яку несолодке начинку, наприклад, м’ясо, рибу або овочі.
Тiсто на майонезі для піци
Тісто для піци на майонезі має приємний смак і ніжну текстуру. Після запікання воно має хрустку, але не суху скоринку.
Продукти:
- 6 ст. ложок пшеничного борошна;
- 3 великих курячих яйця або 4 маленьких;
- 3 ст. ложки майонезу.
Як приготувати тісто на майонезі для піци:
Яйця і майонез добре збити за допомогою блендера. Можна використовувати віночок, але тоді приготування займе більш тривалий час.
В отриману масу слід додати просіяне борошно.
Перемішати тісто до отримання однорідної консистенції.
За даним рецептом виходить досить рідке тісто. При випіканні піци, частина начинки може зануритися всередину, але це не вплине на смак готової страви.
Сир, при приготуванні піци на рідкій основі, слід класти за 10 хвилин до повної готовності страви.
З додаванням сметани
На майонезі і сметані виходить ніжне тісто для пирога.
Продукти:
- 50 г густої сметани;
- 200 г майонезу;
- 3 великих курячих яйця;
- 250 г пшеничного борошна;
- 10 г соди або розпушувача.
Приготування
Яйця, майонез і сметану слід перемішати віночком або міксером в глибокій мисці.
В отриману суміш необхідно просіяти борошно, розпушувач.
Тісто потрібно перемішати ложкою або міксером на маленьких оборотах.
Представлений об’єм розрахований на 8 порцій. При необхідності кількість інгредієнтів можна скорочувати або збільшувати вдвічі.
Рецепт пісочного тіста на майонезі
Пісочне тісто з застосуванням майонезу підходить для виготовлення різної солодкої випічки.
Продукти:
- борошно;
- 1 ч. ложка соди;
- 250 г вершкового масла;
- 200 г цукрового піску;
- 4 ст. ложки майонезу;
- 2 великих курячих яйця;
- щіпка ваніліну.
Приготування
Як приготувати пісочне тісто на майонезі:
Яйця, майонез і цукровий пісок слід занурити в миску і перемішати.
До отриманої маси необхідно додати ванілін і соду.
Постійно помішуючи, потрібно невеликими порціями засипати борошно.
До тіста слід додати дрібно порубане масло і перемішати.
Отриману масу необхідно викласти на стіл, присипаний борошном, і добре вимісити.
Готове тісто потрібно відправити в холодильник на півгодини, після чого з ним можна працювати. Тепла основа для випічки має липку текстуру, що ускладнює роботу з ним.
Порада!
Приготуйте домашній майонез. Він швидко готується із застосуванням перевірених компонентів, без добавок.
Майонез, доданий в основу для випічки, не відчувається.
Солодка випічка не видасть своїми смаковими якостями додавання такого незвичайного компонента, незважаючи на його зовсім несолодкий смак.
Смачного!