Кінець літа й початок осені, пора іноді спекотна не лише через погоду на вулиці, але ще і спекотна пора для господинь, бо повним ходом йде консервація овочів, фруктів, тобто підготовка до зими. Сьогодні розповімо, як можна приготувати смачні солодкі мариновані помідори.
Отже, відразу переходимо безпосередньо до рецепту приготування маринованих помідорів. Потрібно сказати, що готуються вони дуже просто, і при правильному приготуванні являють собою дуже смачну зимову закуску.
- Спочатку слід відібрати помідори середньої величини. Звичайно можна маринувати і менші, наприклад такі як, помідори черрі.
- Відібрані помідори слід добряче промити.
- В якості спеції можна приготувати солодкий перець, кріп, петрушку та естрагон (тархун).
- Вкладаємо ці спеції на дно банки, або перекладаємо ними шари помідорів.
- Наповнюємо банку помідорами.
- Далі заливаємо помідори у банці окропом, та залишаємо її охолонути.
- Коли вода трохи охолола, слід злити її у кастулю, додати до неї солі, у розрахунку 1 столова ложка на 3-х літрову банку. Також на такий об’єм слід додати 3 столові ложки цукру.
- Ставимо цей маринад ще раз кип’ятитись.
- Після того як маринад закипів, заливаємо ним банки з помідорами, додаючи 0,5 стограмової чарки оцту, також у розрахунку на 3-х літрову банку помідорів (кількість оцту, впринципі, можна додавати за смаком, тим самим регулюючи наскільки солодкими будуть консервовані помідори).
Солодкі мариновані помідори – дуже смачна закуска на зиму
Потрібно зазначити, що деякі господині вважають, що для більшої стерилізації перший окріп взагалі потрібно виливати, а потім вміст банок заливати новим окропом. Але ми так не думаємо, бо адже саме в тому окропі, яким ми перший раз залили наші помідори, якраз міститься весь живильний склад, який і додає смак маринаду.
- Після того, як банки з помідорами будуть залиті приготованим маринадом, їх слід закатати машинкою, укутати, наприклад у рушник, та дати охолонути.
- Після охолодження солодкі мариновані помідори на зиму готові. Смачного!
Увага, рекомендується, утримуватися від вживання або ж обмежувати вживання солодких маринованих помідорів тим, хто страждає ожирінням, при шлунково-кишкових захворюваннях, вадах серця, атеросклерозі, гіпертонічній хворобі, захворюваннях нирок, печінки, а також у період вагітності.