Осінь плоди збирає, як каже народна мудрість. Вона щедра і невтомна господиня. Вже скоро лави на ринках вгинатимуться від різноманіття овочів та фруктів. З-поміж них впадає у вічі подовгастий білий коренеплід — дайкон, більш знаний у народі як «японська редька». Однак, на відміну від звичної редьки, він має м’який сододкуватий присмак. Якщо ж цей екзотичний плід гірчить, це може означати, що вашу кухню потрапив уже вистояний і перележаний овоч. Про це пише Коліжанка.
Дайкон є цінним продуктом здорового харчування. Включіть цей коренеплід у ваш раціон під час дієти: він не містить жирів, а його калорійність вражає: всього 21 калорія на 100 г.
Дайкон багатий білком та клітковиною, бореться з холестерином та токсинами, очищає кишечник від шлаків, сприяє покращенню травлення.
Підбірка рецептів легких салатів з дайконом
«Салат з дайконом нашвидкуруч»
Інгредієнти:
- дайкон – 1 шт.
- соєвий соус – 2 ст. л.
- гірчиця – 1 ст. л.
- зелена цибуля – маленький пучок,
- сіль – дрібочка.
Цибулькові пір’я порвіть або наріжте смужками, посоліть. Очистіть корінь дайкона від шкірки і наріжте його соломкою. Зсипте все в одну мисочку. Змішайте соєвий соус та гірчицю та заправте ними салат.
Готово!
«Салат помідоровий з дайконом»
Інгредієнти:
- дайкон – 1 шт.
- помідори – 2 шт.
- листя салату – пучок
- соєвий соус – 1 ст. л.
- оцет – 1 ст. л.
- сіль, цукор – до смаку.
Вимийте, обсушіть та викладіть на тарілку салатне листя. Дайкон очистіть та наріжте соломкою. Зніміть з помідорів шкірочку (найкращий спосіб — кинути спочатку помідор у гарячу воду, а після відразу залити його холодною, від такого шоку шкірочка зніматиметься легко) і наріжте його дольками. З соєвого соусу, оцту, солі і цукру зробимо заправку. На листя салата викладіть дайкон та дольки помідора, заправте.
Хай смакує!
«Салат з дайконом, яблуком та журавлиною»
Інгредієнти:
- дайкон – 1шт.
- яблуко (краще кислого сорту) – 1 шт.
- цибуля червона – 1 шт.
- журавлина – жменька
- оливкова олія – 1 ст.л.
- сік з половини лимона
- зелень – невеликий пучок
- сіль – до смаку.
Цей салат викладаємо шарами. Наспід порізане соломкою яблуко. Не забудьте скропити його соком лимона, аби не почорніло. На яблуко – півкільцями порізану цибулю, посоліть. Поверх цибулі покраєний, як і яблуко, дайкон. Полиймо злегка оливковою олією. Прикрашаємо салат ягідками журавлини та зеленню. На деякий час ховаємо салат у холодильник, щоб «пройшовся».
«Салат з дайконом, буряком та чорносливом»
Інгредієнти:
- дайкон – 1шт.
- буряки (попередньо зварені) – 2 шт.
- чорнослив – півжмені
- рослинна олія – 1 ст.л.
Найперше, заливаємо кип’ятком чорнослив, щоби зм’як. За той час очищаємо від шкірки дайкон та попередньо зварені буряки, тремо їх на грубій терці. До овочів додаємо чорнослив. Змащуємо салат олією та перемішуємо. Куштуємо, чи не бракує солі?
На здоров’я! 😉
Автор: Христина Панчишин