Квашена капуста продукт доволі універсальний із нього можна готувати чимало смачних, а головне корисних страв.
Гадаємо, для нікого не секрет, що квашена капуста − це незамінне джерело необхідної організму аскорбінової кислоти. До того ж капуста виводить з організму холестерин і дуже корисна для роботи кишечника, пише Коліжанка.
Квашену капусту можна подавати в якості закуски або ж використовувати для приготування інших, не менш смачних і корисних салатів. Спробуй!
Салат з квашеної капусти та картоплею:
Для рецепту вам буде потрібно:
- капуста квашена – 300г
- картопля – 75 г
- цибуля ріпчаста – 25г
- журавлина – 25г
- масло рослинне – 7г.
Квашену капусту дрібно нарізати. Варену картоплю нарізати соломкою. Ріпчасту цибулю очистити і тонко нашаткувати.
Підготовлені продукти з’єднати і додати до них журавлину. Салат викласти в салатник і заправити рослинним маслом.
Салат з квашеної капусти з рослинним маслом:
Для рецепту вам буде потрібно:
- квашена капуста – 500г
- рослинне масло – 1 ст.л.
- цукор – 1-2 ст.л.
Квашену капусту змішати з цукром і рослинним маслом, можна додати свіжі яблука, нарізані скибочками. Подають цей салат до смаженої свинини, вареної птиці.
Баварський салат з квашеної капусти:
Для рецепту вам буде потрібно:
- капуста квашена – 500г
- бульйон м’ясний – 125г
- лавровий лист – 2 шт.
- чебрець – 4 гілочки
- грудинка пісна – 125г
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- насіння кмину – щіпка
- сіль, цукор, чорний перець – за смаком
- петрушка (зелень рубана) – 1 ст.л.
Капусту дрібно порубайте, залийте киплячим бульйоном, покладіть лавровий лист і чебрець, закрийте кришкою і залиште на 25 хвилин.
Потім зніміть кришку і дайте рідині википіти. Вийміть лавровий лист і чебрець.
Грудинку наріжте кубиками і обсмажте. Додайте дрібно нарізану цибулю. Покладіть капусту, перемішайте, приправте сіллю, кмином, перцем і цукром.
Остудіть, посипте зеленню і подавайте до свинячих ніжок або реберець.
Салат з квашеної капусти з грибами:
Для рецепту вам буде потрібно:
- квашена капуста – 100г
- гриби солоні – 100г
- цибуля ріпчаста – 1 / 2 шт.
- масло рослинне – 1 ст.л.
- зелень петрушки – за смаком
- цукор, кмин (насіння).
Гриби наріжте скибочками, цибулю – дрібними кубиками. З’єднайте гриби з квашеною капустою, цибулею та олією, заправте цукром і насінням кмину.
При подачі посипте зеленню.
Салат з квашеної капусти “Зимовий”:
Для рецепту вам буде потрібно:
- квашена капуста – 100г
- ріпчаста цибуля – 50г
- кріп – 10г
- рослинне масло – 10г
- житній хліб – 50г.
У квашену капусту додати дрібно нарізану цибулю, заправити рослинним маслом і посипати зеленню. Подавати з житнім хлібом.
Салат з квашеної капусти з оселедцем:
Для рецепту вам буде потрібно:
- квашена капуста – 500г
- рослинне масло – 2 ст.л.
- оселедець – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
Квашену капусту віджати, заправити рослинним маслом і дрібно нарізаною цибулею. Підготовлений оселедець нарізати шматочками, покласти на тарілку, прикрасити кружальцями круто звареного яйця.
Навколо викласти капусту.
Салат з квашеної капусти, моркви та горіхів:
Для рецепту вам буде потрібно:
- квашена капуста – 250г
- морква – 1 шт.
- рослинне масло
- кмин, сіль, перець – за смаком
- волоські горіхи – 100 г.
Натріть на тертці очищену моркву і змішайте з кількома ложками рослинного масла, перемішайте з капустою. Додайте кмин і, якщо вам подобаються гострі страви, перець грубого помелу. Прикрасьте салат очищеними волоськими горіхами. Цей салат дуже корисний для здоров’я, особливо взимку, коли ваш організм потребує вітамінів і мінеральних речовин.
Салат з квашеної капусти з огірком:
Для рецепту вам буде потрібно:
- капуста квашена – 400г
- солоний огірок – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- рослинне масло – 2 ст.л.
Квашену капусту промити в кип’яченій воді, злити зайву рідину. Солоні огірки очистити від серцевини і нарізати невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю нашаткувати. Все перемішати і заправити олією.
Салат з печериць із квашеною капустою
Для рецепту вам буде потрібно:
- печериці свіжі – 100г
- картопля – 4 шт.
- квашена капуста – 300г
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- масло рослинне – 2-3 ст.л.
- цукор, зелень – за смаком
Гриби промити, очистити, відварити в підсоленій воді зі спеціями, нарізати невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю нашаткувати. Картоплю відварити в «мундирі», очистити від шкірки, нарізати кубиками. Підготовлені продукти змішати, додати квашену капусту, трохи цукру і заправити все рослинним маслом.
Готовий салат викласти в салатник і прикрасити дрібно нарізаною зеленню кропу.
Смачного !