Погодьтеся, сосиски люблять всі. Але все ж таки, при покупці в магазині сосисок, ми замислюємося про їх склад, умови приготування та термін придатності. Тепер про це можна не думати, адже ми власними руками приготуємо смачні домашні сосиски з курячого м’яса. Їх можна легко готувати, вони апетитні на вигляд, до таких сосисок можна подати безліч соусів і взяти з собою на пікнік.
Що потрібно для приготування домашніх сосисок з курятини:
- Філе куряче – 500 г;
- Яйце куряче – 1 шт;
- Масло вершкове – 50 г;
- Молоко – 100 мл;
- Перець чорний – 1 щіпка;
- Сіль – 0.5 ч.л;
- Коріандр – 0.5 ч.л. мелений;
- Паприка солодка – 0.5 ч.л.
Як готувати:
Головною складовою домашніх сосисок з курки, природно, буде курячий фарш. Тому подбайте, щоб фарш або куряче філе були свіжими. Можна використовувати готовий куплений курячий фарш, а можна приготувати самому.
Філе курки нарізати шматочками і пропустити через найдрібнішу (так фарш буде ніжнішим) решітку на м’ясорубці. Якщо у вас є тільки середня і велика решітка, то перемоліть фарш двічі, щоб якомога сильніше подрібнити м’ясо.
У фарш слід додати куряче яйце середнього розміру, м’яке вершкове масло, молоко (жирність не має особливого значення), сіль, перець і мелений коріандр на кінчику ножа.
Якщо у вашій родині є маленькі дітки, то подбайте про те, щоб сосиски для них були з мінімумом спецій. Спочатку додайте у фарш яйце, молоко і сіль, добре перемішайте та розділіть на дві частини. У порцію для дорослих додайте чорний перець, солодку паприку та коріандр, за бажанням, можна ще приправити солодкою паприкою, а дитячу частину залиште неруханою.
Тепер найцікавіше – формування сосисок. Визначтеся з розміром: це будуть товсті сосиски, довгі і тонкі або зовсім крихітні для малюків. На харчову плівку покладіть приблизно 2 столові ложки фаршу. Щільно скрутіть її, обернувши кілька разів, щоб фарш не «втік», формуючи сосиску певного розміру.
Щільно скрутіть сосиску, обернувши кілька разів харчовою плівкою
Загорніть як цукерку, щільно зав’язавши краї вузлом або затягнувши ниткою. Щоб відрізнити дитячі сосиски від дорослих, зав’яжіть перші червоною або іншою кольоровою ниткою, так ви точно їх не переплутаєте . Намагайтеся щільно згортати та зав’язувати плівку, тоді не буде зайвого повітря і після варіння сосиска вийде рівною і щільною, без ямок.
Закип’ятіть воду в каструлі. Відваріть сосиски 15 хвилин. Все, готово.
Курячі сосиски можна заморозити про запас. Є два варіанти:
- Заморозити сирими в плівці, а після, не розморожуючи, відварити.
- Заморозити вже готові (відварені), а потім, використовуючи будь-який доступний спосіб термічної обробки (наприклад, мікрохвильова піч або духовка) надати їм бажаного виду.
Сосиски можна їсти просто вареними , а можна подавати обсмаженими на сковороді до рум’яної скоринки. Звісно, попередньо необхідно позбутись систетичної харчової плівки. Робити це можна на рослинному, оливковому та навіть вершковому маслі.
Можете використовувати будь-який класичний для сосисок гарнір або взагалі покладатися на власний смак. Точно також справа йде з соусами та салатами. Це ж сосиски, домашні сосиски з курки. Вони і самі по собі вже смачнючі.
Приємного апетиту!