Майонез на молоці! Без яєць! Всьoго за одну хвилину! Густенький, хоч на хліб маж! Зaвжди виходить і довго не псуєтья!
Ми не дуже часто використовуємо майонез, але все ж іноді буває. Але я ніколи не купую майонез в магазині, завжди готую його сама. Сьогодні покажу рецепт дуже смачного майонезу на молоці. За хвилину – густий і смачний соус готовий!
Складові
Молоко – 150 мл
Олія – 300 мл
Лимонний сік – 3 ст.л.
Сіль – 1/2 ч.л.
Цукор – 1 ч.л.
Гірчиця – 1 ч.л.
Отже, майонез на молоці. З’єдную в вузькій і високої чаші молоко і рослинну олію, використовую олію тільки рафіновану, інакше майонез буде гірчити! Якщо немає такої чаші – використовуйте звичайну скляну банку.
Збuваю занурювальним блендером на максимальній потужності секунд 30. Саме занурювальним блендером! Ставлю на саме дно і включаю. Іншими способами я не пробувала збuвати такий майонез.
Через 30 секунд додаю цукор, сіль, гірчицю і лимонний сік або оцет. І збuваю ще секунд 30. Майонез виходить дуже густий і смачний. Перекладаю в чисту суху баночку. Накриваю чистої кришкою. Такий майонез з домашніх зберігається найдовше в холодильнику – до двох тижнів.
Мені подобається такий майонез не тільки в салатах. Я додаю його в випічку і готую з ним закусочні торти на свята. Це зручно, так як майонез дуже густий виходить. Навіть ложка в ньому стоїть.
Спробуйте. Навіть просто з хлібом смачно. Я даю свій рецепт. Але кількість солі, цукру, гірчиці і кислоти можна регулювати.