Зараз почався «мандариновий сезон» і медики попередили про те, що не варто захоплюватися бездумним поглинанням цих фруктів.
Лікарі розкрили головну небезпеку мандаринів – на думку дослідників з інституту медицини Глазго, мандарини несуть насамперед велику небезпеку для людей похилого віку із захворюваннями шлунка. Але й не тільки це є небезпекою помаранчевого фрукта, зазначають Патріоти України.Зараз почався «мандариновий сезон» і медики попередили про те, що не варто захоплюватися поглинанням мандаринів, так як це може привести до появи алергічних реакцій, а також здуття живота. Також експерти розповіли про те, що цей фрукт потрібно з великою обережністю вживати тим людям, у яких є захворювання шлунково-кишкового тракту.Для організму людини безпечна кількість з’їдених за один день мандаринів – це чотири штуки. Також цей фрукт категорично не можна вживати натщесерце, вживати мандарини краще в ранковий час, а також вдень до п’ятої години вечора.При правильному вживанні фруктів, звичайно ж є і користь для нашого організму. Кислоти цього фрукта очищають наш організм від токсинів, підвищують імунітет, ну і звичайно ж покращують настрій.Дієтолог Олена Соломатіна розповіла про те, що виробники обробляють ці фрукти для того, щоб у них був довший термін зберігання і через таких спосіб обробки мандарини можуть стати небезпечними. За словами дієтолога, фрукти привезені з-за кордону, обробляють протигрибковими засобами, тому скоринки в жодному разі не можна вживати в їжу – це небезпечно.