Для рецепту вам знадобиться:
- вода – 10 л
- хміль – 10г
- дріжджі – 10-20г
- цукор – 1 кг
- мед – 500 мл
- хліб житній – 1 кусень.
Рецепт приготування:
Щоб приготувати Квас з хмелю необхідно …
Хміль залити водою і кип’ятити на слабкому вогні близько 20 хв. Зняти з вогню, посуд щільно закрити, обв’язати ганчірочкою і залишити на 3-4 години.
Потім рідину процідити, додати цукор, мед, дріжджі, що підійшли, скибку житнього хліба і залишити на кілька днів у теплому місці.
Коли ферментація закінчиться, перелити в пляшки, щільно закупорити і поставити на холод.
Квас з хмелю досить міцний і довго зберігається в холодному місці.