Соуси – прекрасне доповнення до м’ясних і рибних страв. Вони додають пікантності і вишуканості смаку.
Соус №1
Для приготування потрібно:
- помідор – 1 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- вода – 2 ст. л.;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- виноградний оцет – 1 ст. л.;
- базилік;
- кріп;
- петрушка.
Покрокове приготування:
- Подрібнити зелень;
- Нарізати кубиками помідор;
- Перемолоти часник;
- Все добре перемішати.
Соус №2
Для приготування потрібно:
- діжонська гірчиця – 2 ст. л.;
- томатна паста – 2 ст. л.;
- яблучний оцет – 1 ч. л.;
- часник – 3 зубчики;
- зелена цибуля, петрушка, кріп, кінза.
Покрокове приготування:
- Зелень порізати;
- часник подрібнити;
- Томатну пасту гірчицю, і оцет змішати, додати зелень;
- Ретельно перемішати і дати настоятися.
Соус №3
Для приготування потрібно:
- оливкова олія – 1 ч. л.;
- аґрус – 100 г;
- часник – 4 зубчики;
- імбир мелений – дрібка.
Покрокове приготування:
- часник і аґрус порізати, перебити за допомогою блендера;
- Додати сюди імбир і оливкову олію.
Соус №4
Для приготування потрібно:
- яблучний оцет – 100 мл;
- кетчуп – 500 г;
- гірчиця – 2 ст. л.;
- вода – 150 мл;
- цукор – 100 г;
- цибульний порошок – 1 ст. л.;
- часниковий порошок – 1 ст. л.
Покрокове приготування:
- Покласти всі інгредієнти в каструлю.
- Варити на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи (соус має бути рідким).
Соус №5
Для приготування потрібно:
- лимонний сік – 2 ст. л.;
- мед – 2 ст. л.;
- суха гірчиця – 0,5 ч. л.;
- червоний мелений перець – 0,5 ч. л.
Покрокове приготування:
- Всі інгредієнти змішати;
- Довести до кипіння (на повільному вогні).
- Дати охолонути.
Соус №6
Для приготування потрібно:
- буряк – 250 г;
- хрін – 250 г;
- вода – 200 мл;
- оцет 9% – 1 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.
Покрокове приготування:
- Хрін почистити і перемолоти.
- Буряк почистити і натерти на тертці.
- Всі інгредієнти з’єднати і перемішати.
Соус №7
Для приготування потрібно:
- огірок – 1 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- йогурт без добавок – 500 г;
- зелений перець чилі (маленький) – 1 шт.;
- чорний мелений перець;
- кріп;
- бальзамічний оцет.
Покрокове приготування:
- Почистити від шкірки і натерти огірок.
- Часник перемолоти, кріп покришити.
- Перець чилі почистити і нарізати.
- Всі інгредієнти перемішати, вилити в них йогурт, перемішати.
- Додати перець та бальзамічний оцет за смаком.
Соус №8
Для приготування потрібно:
- курячі яйця – 2 шт.;
- сметана 30% — 50 г;
- оцет 9% -2 ст. л.;
- борошно – 1 ст. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- сіль (за смаком).
Покрокове приготування:
- Оцет змішати з сіллю, цукром.
- Відварити яйця, взяти тільки жовтки і перетерти їх зі сметаною і борошном.
- Сюди додати підготовлений оцет.
- Все це довести до кипіння на сильному вогні (має вийти густий соус).
Смачного!