М’ясо для страви – не обов’язково свинина. Підійде і яловичина, й індичатина, і курка. Пересушити нічого не вдасться, оскільки м’ясо буде готуватися під шубою – соковитою і ароматною. Про це пише ukrainianpeople.us
Складники:
- Картопля 800 г
- Свинина 400 г
- Цибуля 1 шт.
- Твердий сир 200 г
- Гірчиця 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Кріп за смаком
- Соняшникова олія за смаком
- Сметана 100 г
Приготування:
Свинину промийте, обсушіть паперовим рушником, наріжте скибочками середньої товщини. Злегка відбийте, посоліть, поперчіть, вдавлюючи крупинки у м’якоть.
Форму змажте соняшниковою олією, викладіть у неї м’ясо в один шар – так, аби шматочки були розташовані досить щільно один до одного. Змастіть свинину гірчицею.
Поверх гірчиці викладіть цибулю, нарізану тонкими півкільцями. Картоплю наріжте шматочками і викладіть на цибулевий шар.
Посоліть, поперчіть і посипте тертим сиром, зверху розподіліть сметану. Накрийте фольгою, відправте в духовку і запікайте 30 хвилин при 180 градусах.
Потім фольгу зніміть і підрум’яньте ще протягом 15 хвилин до золотистої скоринки.
Перед подачею посипте подрібненим кропом. Смачного!