Кулінарія

Як правильно варити крупи. Своїми секретами поділився досвідчений кухар.

«Якщо про кашу не забудеш – здоровим все життя будеш!» – так говорить народна приказка, мудрість якої безцінна. Не дарма педіатри радять вже з семи місяців вводити в раціон дітей поживні крупи.

А пам’ятаєте рисову молочну кашу з дитячого садка? Таку смачну не кожен шеф-кухар приготує! У кожній крупи є свої хитрощі варіння: деякі краще замочити на ніч, а деякі кип’ятити кілька хвилин. І сьогодні ми розкриємо секрети смачних каш з популярних круп.

1. Щоб вийшла навариста і ніжна рисова молочна каша, доведіть до кипіння 1 л молока, додайте сіль і цукор за смаком, потім всипте 1 склянку промитого круглого рису. Варіть 2-3 хвилини, потім зніміть з вогню і укутайте. Через 30 хвилин каша готова до вживання!

2. Гречану крупу можна замочувати на ніч, а вранці достатньо змінити воду, промити її і довести до кипіння. Класичний рецепт приготування гречаної крупи без замочування: необхідно взяти одну частину гречки і дві частини води, довести до кипіння, зняти з вогню, укутати на хвилин 15.

3. Вівсяні пластівці вийдуть ніжніше і смачніше, якщо приготувати їх ввечері і залишити до сніданку. На 8 ст. л. пластівців потрібно взяти 1 л молока, довести до кипіння, зняти з вогню і укутати. Вранці кашу необхідно просто підігріти.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.