Кулінарія

Як ідеально приготувати картоплю: 7 смачних рецептів

Картопля, запечена із зеленню та часником

За матеріалами сайту Коліжнка

Вам знадобиться:

  • Картопля – 700 г
  • Оливкова олія – ​​1/4 чашки
  • Розтоплене вершкове масло – 2 ст.л.
  • Часник – 2 головки
  • Нарізані листя петрушки – 1/2 ст.л.
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Чебрець – 5-6 гілочок
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Чорний перець – 1/2 ч.л.

Готуємо:

  1. Розігрійте духовку до 180 ° C.
  2. Надріжте картоплю і викладіть на деко.
  3. Збризніть картоплю оливковою олією і полийте розтопленим вершковим маслом.
  4. Додайте подрібнений часник, петрушку, лимон і чебрець.
  5. Посипте сіллю і чорним перцем.
  6. Запікайте протягом години. Подавайте до столу.

Картопля з травами і лимоном

Вам знадобиться:

  • Оливкова олія – ​​1/4 чашки
  • Розтоплене вершкове масло – 2 ст.л.
  • Подрібнений часник-3 зубчика
  • Подрібнена петрушка- 1 ст.л.
  • Лимонний сік-1 ст.л.
  • Мед-1 ст.л.
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1/4 ч.л.

Готуємо:

  1. Розігрійте духовку до 180 ° C.
  2. Надріжте картоплю і викладіть на деко.
  3. Змішайте масло, часник, петрушку, лимонний сік, мед.
  4. Полийте картоплю сумішшю. Посоліть, поперчіть.
  5. Запікайте картоплю протягом години.
  6. Подавайте до столу.

Картопля з брокколі та сиром

Вам знадобиться:

  • Картопля – 4 шт.
  • Оливкова олія – ​​1 ч.л.
  • Вершкове масло – 3,5 ст.л.
  • Знежирений йогурт – 1/2 склянки
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1/2 ч.л.
  • Рублена зелена цибуля – 3/4 ч.л.
  • Часниковий порошок – 3/4 ч.л.
  • Цибулевий порошок – 1/2 ч.л.
  • Паприка – 1/2 ч.л.
  • Брокколі – 1/2 чашки
  • Тертий твердий сир – 2 чашки

Готуємо:

  1. Розігрійте духовку до 200 ° C.
  2. Викладіть картоплю в форму для запікання і відправте в духовку на годину. Після охолодіть і наріжте на половинки.
  3. Розберіть броколі на суцвіття і відваріть на пару.
  4. Видаліть м’якоть картоплі і перекладіть її в миску.
  5. Змастіть картоплю оливковою олією і викладіть на деко, застелене папером для запікання.
  6. У картопляну м’якоть додайте вершкове масло і збийте за допомогою блендера.
  7. Потім додайте йогурт, сіль, перець, цибулю, часниковий і цибулевий порошки, паприку, броколі і сир. Перемішайте і нафаршируйте масою картопляні скибочки.
  8. Запікайте 20-25 хвилин.
  9. Подавайте до столу.

Картопля по-італійськи

Вам знадобиться:

  • Картопля – 450 г
  • Оливкова олія – ​​1 ст.л.
  • Подрібнений часник – 2 зубчики
  • Італійські приправи – 1 ч.л.
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Паприка – 2 щіпки
  • Подрібнений твердий сир – 1/3 чашки
  • Подрібнене листя петрушки – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.

Готуємо:

  1. Розігрійте духовку до 200 ° C.
  2. Очистіть і промийте картоплю. Наріжте на половинки.
  3. Нагрійте сковороду і додайте в неї оливкову олію.
  4. Всипте в сковороду картоплю і обсмажуйте до хрусткої скоринки. Картоплю перемістіть в каструлю.
  5. Сковороду поверніть на плиту і обсмажте в ній часник, італійські приправи, сіль і паприку протягом 3 хвилин. Додайте картоплю. Гарненько все перемішайте.
  6. Вимкніть вогонь. Додайте сир і петрушку.
  7. Покладіть поверх картоплі вершкове масло, нарізане кубиками, і відправте сковороду в духовку на 15 хвилин. Подавайте до столу.

Картопля з грибами і шпинатом

Вам знадобиться:

  • Картопля – 2 шт.
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Гриби – 300 г
  • Подрібнена цибуля-шалот – 1 шт.
  • Біле вино – 1/4 склянки
  • Шпинат – 100 г
  • Вершки – 3 ст.л.
  • Тертий твердий сир – 1/2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком
  • Тертий сир чеддер – 100 г
  • Подрібнена цибуля-порей – 1-2 ст. л.
  • Червоний перець – 1/4 ч.л.

Готуємо:

  1. Розігрійте духовку до 200 ° C.
  2. Наколіть картоплю в 3-4 місцях. Збризніть невеликою кількістю масла і викладіть на деко. Запікайте 40 хвилин.
  3. Нагрійте столову ложку масла у великій каструлі на середньому вогні. Коли масло почне кипіти, додайте гриби і обсмажуйте їх, часто помішуючи, протягом семи хвилин.
  4. Зменшіть вогонь до середнього, додайте цибулю-шалот і масло, що залишилося. Готуйте одну хвилину.
  5. Влийте вино і готуйте ще 1-2 хвилини.
  6. Викладіть картоплю на деко, застелене папером для запікання. Зробіть надріз. Посипте тертим сиром чеддер і відправте в духовку на п’ять хвилин.
  7. У каструлю з грибами додайте шпинат і готуйте ще три хвилини.
  8. Додайте вершки. Посоліть, поперчіть.
  9. Прикрасьте картоплю соусом зі шпинату і грибів. Посипте зеленою цибулею і червоним перцем.
    Подавайте до столу.

Картопля з сиром і беконом

Вам знадобиться:

  • Картопля – 5 шт.
  • Соняшникова олія – ​​1 ст.л.
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Сметана – 1/4 склянки
  • Тертий сир чеддер – 1/2 чашки
  • Молоко – 1/4 чашки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Бекон – за смаком
  • Зелена цибуля – 1 гілочка

Готуємо:

  1. Розігрійте духовку до 180 ° C.
  2. Картоплю змастіть маслом і посипте сіллю.
    Викладіть картоплю на деко, застелене папером для запікання. Відправте в духовку на годину.
  3. Розріжте картоплю на половинки і видаліть трохи м’якоті.
  4. Змішайте м’якоть картоплі зі сметаною, сиром, молоком, сіллю і перцем. Нафаршируйте картопляні скибочки сумішшю.
  5. Поверх кожної картоплини викладіть бекон і ще трохи сиру.
  6. Поміняйте температуру в духовці на 160 ° C і випікайте картоплю ще 15 хвилин.
  7. Посипте зеленою цибулею і подавайте до столу.

Картопляний Гратен

Картопляний Гратен – відома страва французької кухні – надзвичайно ніжна і швидка у приготуванні.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.