Я не купую сир в магазині, тому що там стільки добавок, що страшно їсти. Готую сама по рецепту, привезеному з Франції. Ділюся з вами! Джерело
інгредієнти :
- 0, 5 кг – сир від 9% жирності;
- 0,5 л – молоко від 3,5% жирності;
- 1 шт. – яйце;
- 0,5 ч. Л. – сода;
- 50 гр. – масло;
- за смаком посолити.
приготування
- Беремо каструлю. Змішуємо в ній молоко і сир . Весь час треба помішувати.
- Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити на повільному помішуючи.
- Коли побачите, що молоко звернулось, перекидаємо сирну суміш в сито з марлею.
- Коли сироватка стече, то в густу частину додаємо соду, масло і яйце і ставимо на маленький вогонь.
- Весь час помішуємо і варимо близько 5 хвилин. Вимикаємо газ і перекладаємо сир в заздалегідь приготовлену для нього форму.
- Раджу застелити її марлею, щоб потім швидко і легко вийняти готовий сир.
- Розміщуємо форму в холодильник на ніч. Вранці можете їсти.
Смачного!