Салат з помідорів і огірків – улюблена багатьма страва. Її їдять окремо або доповнюють гарніри і м’ясо. Однак, вчені зробили висновок, що змішувати огірки з помідорами категорично не варто.
Робити змішані салати з помідорів і огірків не рекомендується навіть тим, хто не дотримується принципів здорового харчування. Червоний помідор і зелений огірок є продуктами-антагоністами. Помідори при вживанні створюють в шлунку і травному тракті кисле середовище, а огірки – лужне.
З курсу елементарної хімії відомо, що при взаємодії лугів з кислотами утворюються солі. При частому вживанні салату з цих овочів, можуть виникнути проблеми з печінкою і нирками, а як наслідок, порушиться фільтрація організму.
Для перетравлення огірків і помідорів шлунок повинен виробляти абсолютно різні ферменти. За законами фізіології, це неможливо, тому поки перетравлюється один з овочів, другий спокійно підгниває в кишечнику. Наслідки від вживання такого салату можуть бути різними: здуття живота, підвищене газоутворення, болі в епігастрії.
У томатах міститься багато вітаміну С, але ферменти, що містяться в огірках, сприяють руйнуванню аскорбінки і зводять нанівець користь від вживання салату.
Якщо обидва цих овоча улюблені, то краще вживати їх окремо з проміжком в прийомі не менше двох годин