Світ

Все пішло під воду. В Польщі прорвало дамбу, люди рятуються на дахах будинків… (ВІДЕО)

У польському місті Строне-Шльонські, яке знаходиться у Нижньосілезькому воєводстві, через повінь було пошкоджено частину дамби на річці Моравка. В результаті, місто частково затоплене. Про це повідомляє TVP Info.

Початково з’явилася інформація, що дамбу могла зруйнувати сильна течія води. Міністерство національної оборони Польщі повідомило, що для допомоги в евакуації до міста був направлений вертоліт Мі-17.

Згодом TVP Info неофіційно стало відомо, що лише частина дамби постраждала. Інцидент біля дамби був зафіксований на відео.

За інформацією RMF FM, вертольоти Black Hawk з Вроцлава також вирушили до Строне-Шльонські. Солдати, які допомагають місцевому населенню, залишаються без можливості повернутися наземним шляхом. Багато жителів чекають евакуації на дахах своїх будинків.

У деяких районах єдиним способом дістатися до людей є гелікоптер.

«Ситуація складна: зв’язок із мешканцями міста та прилеглих сіл ускладнений, у них немає електрики, води та зв’язку», – зазначає Вікторія, жителька Строне-Шльонські.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.