Гречка – одна із найкорисніших круп. До того ж, вона дуже легка в приготуванні.
Але якщо вам набрид звичайний гарнір з цієї крупи – пропонуємо приготувати її по-новому.
Гречка має високий вміст вітамінів групи В, також вона містить калій і магній. Це дієтична крупа, тому її додають в раціон ті, хто дотримується здорового харчування, або ж хоче схуднути.
Але гречка – це не лише нудний гарнір, і ці три рецепти у цьому вас переконають.
Гречаний гуляш
Інгредієнти:
- гречка 150 гр.
- болгарський перець 1 шт
- помідори 2 шт.
- баклажан 1 шт
- гострий перець 1 шт.
- суміш трав
- приправа паприка
- оливкова олія
- томатна паста
- цибуля, часник
На оливковій олії потушкуйте дрібно порізану цибулину і зубчик часнику. Додайте помідори, перець і кабачки, порізані кубиками.
Відваріть гречку і додайте в сковорідку разом з томатною пастою, приправами і травами. Тушіть на повільному вогні ще 5 хвилин.
Гречані оладки
Інгредієнти:
- гречка 150 гр
- яйце 1 шт
- борошно 2 ст. л
- кефір 50 мл
- оливкова олія
Відваріть гречку і ретельно перемішайте її з борошном, яйцем і кефіром.
Смажте оладки на сковорідці з мінімальною кількістю масла.
Різотто з гречкою
Інгредієнти:
- гречка 150 гр
- печериці 300 гр
- вершки 50 мл
- масло 10 гр
- біле вино 50 мл
- цибуля, часник
На розтопленому вершковому маслі обсмажте цибулю та часник. Додайте гриби і вершки.
Відваріть гречку і додайте її до грибів. Тушіть на повільному вогні, поступово додаючи до соусу вино. При подачі можна посипати пармезаном.