Кулінарія

ЗДИВУЙТЕ СЕБЕ: ЯК МОЖНА НЕЗВИЧНО ПРИГОТУВАТИ ГРЕЧКУ

Гречка – одна із найкорисніших круп. До того ж, вона дуже легка в приготуванні. 

Але якщо вам набрид звичайний гарнір з цієї крупи – пропонуємо приготувати її по-новому. 

Гречка має високий вміст вітамінів групи В, також вона містить калій і магній. Це дієтична крупа, тому її додають в раціон ті, хто дотримується здорового харчування, або ж хоче схуднути. 

Але гречка – це не лише нудний гарнір, і ці три рецепти у цьому вас переконають.

Гречаний гуляш 

Інгредієнти: 

  • гречка 150 гр. 
  • болгарський перець 1 шт
  •  помідори 2 шт. 
  • баклажан 1 шт 
  • гострий перець 1 шт. 
  • суміш трав
  • приправа паприка
  • оливкова олія
  • томатна паста
  • цибуля, часник 

На оливковій олії потушкуйте дрібно порізану цибулину і зубчик часнику. Додайте помідори, перець і кабачки, порізані кубиками. 

Відваріть гречку і додайте в сковорідку разом з томатною пастою, приправами і травами. Тушіть на повільному вогні ще 5 хвилин.

Гречані оладки

Інгредієнти: 

  • гречка 150 гр 
  • яйце 1 шт
  • борошно 2 ст. л 
  • кефір 50 мл 
  • оливкова олія

 Відваріть гречку і ретельно перемішайте її з борошном, яйцем і кефіром. 

Смажте оладки на сковорідці з мінімальною кількістю масла.

Різотто з гречкою 

Інгредієнти:

  • гречка 150 гр
  • печериці 300 гр 
  • вершки 50 мл 
  • масло 10 гр 
  • біле вино 50 мл 
  • цибуля, часник 

На розтопленому вершковому маслі обсмажте цибулю та часник. Додайте гриби і вершки. 

Відваріть гречку і додайте її до грибів. Тушіть на повільному вогні, поступово додаючи до соусу вино. При подачі можна посипати пармезаном.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.