Раджу взяти на замітку цей простий і доступний рецепт смачного сала, який Ви легко зможете приготувати на вечерю або на закуску. Спробуйте – не пошкодуєте! Закусочка виходить неймовірно смачна, змітають влітку.
Інгредієнти:
- сало
- вода – 1 літр
- кухонна сіль – 1 склянка
- лавровий лист – 3-4 штуки
- перець горошком – за смаком
- цибуля – 1 штука
- часник – 3-4 зубчики
- чорний мелений перець.
Як приготувати смачне сало?
Складаємо сало в каструлю, а потім робимо розсіл.
Розсіл: на 1 літр води висипаємо 1 склянку солі, додаємо 3-4 листочки лаврушки, перчик горошком і одну цибулину (я її очищаю) розсіл закип’ятимо і через хвилинку заливаємо сало гарячим розсолом, ставимо гніт (під 3-літрову банку з водою) .
Нехай сало коштує у теплі 3-4 дні. Потім виймаємо з розсолу, обтираємо насухо і натираємо давленим часником і посипаємо перчиком чорним меленим, кладемо на зберігання в морозилку і не показуєш нікому, бо за вуха не відтягнеш. Приємного апетиту!