Uncategorized

“Ми тримаємо їх за я#ця, дуже ніжно, але дуже холодною рукою”, – В мережі поширили слухи про таємну нараду Путіна

За останній час Путін провів нараду в режимі відеоконференції за участю директора СЗР Сергія Наришкіна, глави МЗС Сергія Лаврова, секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева, директора ФСБ Олександра Бортнікова та ще кількох людей.

Про це повідомив телеграм-канал “Генерал СВР”, тому стверджувати про абсолютну достовірність такої події ми не будемо. Подаємо “як є”.

Отже, згідно повідомлення, обговорювалися питання зовнішньої політики України. Зокрема, Путін висловлював жаль і нарікав на відмову китайських товаришів допомогти з обходом санкцій.

Як відомо Путін мав великі надії на допомогу Китаю і мав для цього підстави. Китайське керівництво, щоправда, ще до війни, однозначно давало зрозуміти, що допомога в обході санкцій, якщо такі будуть накладені, буде швидкою і масштабною.

Але по-перше, ніхто не очікував, що війна піде не за планом і Україна чинитиме запеклий та ефективний опір і по-друге, ніхто не очікував, що Захід запровадить такі жорсткі та об’ємні санкції.

Путін під час наради у жорстких та нецензурних висловлюваннях висловив невдоволення особисто Сі Цзіньпіном та всім китайським керівництвом взагалі.

Також свою порцію негативу отримав від президента і голова МЗС Сергій Лавров, на якого Путін поклав частину відповідальності за провал у переговорах із Китаєм. А коли Лавров почав пояснювати причини, чому не відбувся його візит до Сербії, президент Росії Володимир Путін зірвався і перервав його назвавши “мудаком” і “кінченим п…дором”. Втім, нічого екстраординарного в тому, що трапилося, не на публіку Путін дозволяє собі спілкуватися в такому стилі з деякими людьми і Лавров входить у це коло.

Учасники наради відзначили також і невеликі, але перспективні успіхи у розширенні можливостей ефективно впливати на європейських політиків. Так, глава СЗР Сергій Наришкін описав можливість впливати на кількох ключових європейських політиків яскравою метафорою: “ми тримаємо їх за яйця, дуже ніжно, але дуже холодною рукою”.

Путіну цей вислів дуже сподобався і згодом він його ще кілька разів повторив, цитуючи Наришкіна. Загалом нараду закінчив на мажорній ноті Патрушев, пообіцявши швидкий прорив у обході санкцій за допомогою Індії та низки країн азіатського регіону.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.