Uncategorized

“Потєрь нєт!”: По всій Росії масово копають могили

Свідчення масової загибелі росіян на війні: влада у багатьох регіонах закуповує сотні могил для громадян, чиї похорони не можуть сплатити сім’ї. Закупівель такого масштабу в минулі роки не було

На порталі Держзакупівель у травні з’явилося багато лотів на організацію поховань у різних містах, виявили кореспонденти МО. Як правило, могили закуповують для людей без родичів або незахищених соціальних груп (чиї сім’ї не можуть організувати похорон), при цьому кількість могил аномально.

У Хабаровському краї замовлено риття одразу 700 могил. Аналогічний контракт був п’ять років тому — але всього на 120 могил, при цьому сильно дорожчий за нинішній. Тобто нинішні поховання організують нашвидкуруч.

У Красноярську закуповують близько 100 могил — загалом уперше в історії замовника, який раніше робив закупівлі у сфері ЖКГ.

У Копійському районі Челябінської області замовили поховання одразу 37 померлих. У Карелії – 39.

А в Мурманську не зазначено кількості нових поховань: у документації сказано, що вони плануються “чергами”.

Як ми розповідали, сотні тіл загиблих на українській війні ще чекають на повернення на батьківщину і зберігаються в рефрижераторах на залізничних коліях — такі потяги охрестили «поїздами мертвих». РФ не поспішає забирати своїх загиблих бійців та відмовляється повідомляти про втрати. Статистика стверджує стверджує, що їх кількість перевищила 30000.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.