Лазанья – традиційна страва італійської кухні, але згодом ця страва набула популярності не тільки в Італії, але й у всьому світі. Про це розповідає Коліжанка.
Існує багато різновидів цієї страви: м’ясна, овочева, грибна. Ми приготуємо більш класичний варіант лазаньї з м’ясним фаршем та грибами:
Інгредієнти:
- 500г пластів лазаньї
- 400г фаршу
- 1 велика цибулина
- 250г шампіньонів
- томатне п”юре 500г
- 50г оливкової олії
- часник 2-3 зуб.
- 100г сиру (пармезан)
- суміш трав (базилік, орегано)
- сіль, перець
Для соусу бешамель:
- 500 мл молока
- 100 г масла
- 2 ст.л. муки
- мускатний горіх
- сіль
Спосіб приготування:
1. Обжарити на оливковій олії подрібнену цибулю, часник, додати туди нарізані кубиками шампіньйони, тушити 5хв. Виложити фарш, обжарити. Пізніше томати, зелень базиліка та орегано та тушити ще 40хв.
2. Для соусу; обжарити муку на маслі. Окремо вскип’ятити молоко, додати туди мускатний горіх та влити його, помішуючи в сковорідку до муки. Посолити.
3. В форму для запікання виложити листи лазаньї. Полити зверху соусом бешамель та викласти фарш. І так чередувати, поки не закінчаться листи. Останнім повинен бути соус бешамель, який потрібно потерти пармезаном чи іншим твердим сиром.
4. Запікати в духовці при температурі 180* 30-40хв. Вийняти із духовки, дати постояти 10 хв., а тоді нарізати шматочками.
Приємного апетиту!