Складові
- баклажан – 4 шт.
- лимонний сік – 2 ст. л.
- цибулина – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- маленька морква – 1 шт.
- помідори – 2 шт.
- солодкий перець – 1/2 стручка
- рослинне масло – 2 ст. л.
- тертий сир – 100 г
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Приготування
Баклажани розрізати уздовж на половинки, середину вирізати, щоб вийшли «човники». Посолити і залишити на 15 хв. Потім промити і обережно віджати. Скропити лимонним соком. М’якоть дрібно нарізати.
Цибулю і часник очистити, порубати. Моркву очистити і дрібно нарізати. Помідори і солодкий перець нарізати маленькими кубиками.
Цибулю з часником і морквою підрум’янити на рослинному маслі. Додати перець, м’якоть баклажанів і смажити 5 хв . Покласти помідори, приправити і тушкувати 10 хв.
«Човники» з баклажанів наповнити тушкованими овочами і запікати 10 хв при 180 °. Посипати тертим сиром і запікати ще 5 хв.