Це дуже складне і неприємне заняття багаторазово ускладнюється у випадку, коли поверхня сковороди стара, до неї пристає і пригорає вся жирна їжа, і вискоблювати ці забруднення доводиться дуже довго. Множимо на всі три, якщо сковороду не замочили та не помили відразу після готування, інформує Ukr.Media.
Інша неприємна річ — це губка, в яку вмить вбирається весь жир. Після її вже неможливо використовувати за призначенням, вона буде тільки бруднити, а не відмивати посуд.
Більш того, всюдисущий жир потім довго не змивається з рук і з поверхні раковини.
Але виявляється існує спосіб смаження м’яса, після якого сковороду буде дуже легко відмивати. Він простий.
Необхідно лише постелити між сковородою і м’ясом шар пергаментного паперу, який частіше використовують для випічки.
Поверхня листа змащується олією з допомогою силіконового пензлика, і далі — смаження м’яса. Все!
Відмивати потім нічого не доведеться — просто сполосніть водою сковорідку.