Uncategorized

У фракції «Слуги народу» розробили спеціальну стратегію спілкування зі ЗМІ

У фракції «Слуга народу» для своїх депутатів розробили спеціальну стратегію спілкування з журналістами. Про це theБабелю розповів один з керівників фракції СН.

За його словами, у фракції обрали трьох спікерів, які можуть говорити, що вважатимуть за потрібне.

«Це Діма Разумков, Олександр Корнієнко і Давид Арахамія», — розповів співрозмовник.

Також є група з 50 нардепів, які можуть ходити по ефірах. «Для них у щоденному режимі готують тези для коментування. Цим займається група, куди входить Корнієнко, Микита Потураєв, технолог Денис Семенов і нардеп Євгенія Кравчук. З боку Офісу президента туди входить Кирило Тимошенко, — це потрібно для того, щоб позиція фракції збігалася з позицією офісу президента, тому що багато речей робляться з коліс», — пояснило джерело.

Також співрозмовник стверджує, що більше половини депутатів “Слуги народу” «не горять бажанням спілкуватися з журналістами» через незручні питання. «Для них це спілкування почалося в Трускавці з «іспитів про статті Конституції» і питаннь про весільного фотографа, але готові спілкуватися з журналістами, якщо вони ставляться коректно», — зазначив співрозмовник видання.

Під час репетиції першого засідання Ради, 28 серпня, “слугам народу” видали тези, як правильно відповідати на запитання преси.

Наприклад, на питання «з ким створить коаліцію «Слуга народу» пропонується шість варіантів відповідей, серед яких «ми отримали мандат від українського народу. 254 мандата. Народ поклав на нас відповідальність за результат», «ми відмовляємося від формування коаліції за принципом розподілу портфелів і посад, сфер впливу», «якщо якісь депутати приєднаються до голосувань за наші законопроекти – ми будемо це вітати».

Нардепам рекомендують вивчити точну назву свого комітету і підготувати коротке пояснення, чому саме в цьому комітеті вони будуть працювати. Серед варіантів відповідей пропонуються: тому що у мене на окрузі з цим пов’язана така проблема, бо я займався цим раніше; тому що я хочу змінити щось у цій сфері.

У відповідь на питання про кадрові призначення у Кабміні пропонується говорити: «Всі призначення ЗМІ дізнаються в момент подання кандидатур відповідно президентом і прем’єром». До речі, цю відповідь сьогодні повторювали журналістам багато депутатів «Слуги народу» і в такому ж ключі відповідав голова партії «Голос» Святослав Вакарчук.

Про зарплату депутатам порадили говорити так: «це менше, ніж отримує менеджер середньої ланки у великій компанії»; «під час каденції не повинен думати про те, де б заробити грошей».

Депутатам, які займалися бізнесом, радять виділяти наступне: «я маю все, що потрібно, щоб гідно жити. Мені не потрібні яхти, літаки, відпочинок на Мальдівах. Ми йдемо сюди не гроші заробляти, а змінювати Україну».

На питання про помічників радять говорити, що люди готові працювати за невеликі гроші (середня зарплата помічника 19 тисяч гривень), згадувати про волонтерів, студентів і активістів.

У розмові про першорядні завдання рекомендується акцентувати увагу на відновленні довіри, економічному зростанні та боротьбі з корупцією.

Про загиблих на Донбасі українських військових рекомендується говорити так: «ми несемо відповідальність перед тими, хто загинув за нашу незалежність», «29 серпня обраний Днем пам’яті захисників України тому що в цей день в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі».

Як повідомлялося раніше, народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко не зміг відповісти на питання про Іловайську трагедію і образився через це на журналістку.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.