Uncategorized

У Лівії знищено український літак з вантажем Червоного хреста

В аеропорту Місрата, у Лівії , ударами дронів знищено український літак ІЛ-76ТД з гуманітарним вантажем Міжнародної Організації Червоного Хреста. Про це директор компанії «Скайавиатранс», якій належав літак, Олена Малахова розповілавиданню LIGA.net.

За її словами, 6 серпня о 03:17, після посадки в аеропорту Місрата, коли почалося розвантаження, літак обстріляли за допомогою безпілотників.

Пожежа почалася через попадання набою у праве крило повітряного судна. Частина екіпажу до того часу залишила борт. Кілька осіб у момент атаки знаходилися в літаку, але встигли евакуюватися. Зараз екіпаж у безпеці. Постраждалих немає.

Олена Малахова зазначає, що було кілька пострілів. Літак повністю знищено.

За словами директора «Скайавиатранс», 40 хвилин потому фото і відео обстрілу з’явилися у російських ЗМІ.

«Мені здається, що не без того, що Москва підтримує незаконний уряд генерала Хафтара, який намагається захопити владу в Лівії», – сказала Малахова.

Екіпаж з восьми цивільних перебуває в Лівії. Ведеться робота щодо їх повернення в Україну.

Кажучи про збитки, Олена Малахова назвала суму $2,5 млн без урахування додаткового обладнання та вартості вантажу.

https://twitter.com/thelibyatimes/status/1158617067496660993
Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.