Минуле

Знайдено найдавніше зображення Ісуса Христа: фото

У фортеці була виявлена невідома раніше церква

Одна з них була з зображенням Ісуса Христа. Про це повідомили в Archaeology in Bulgaria.

Так відомо, що знайдена фреска, на якій зображений Христос, датована XIII століттям і відноситься до періоду Другого Болгарського царства, столицею якого був Тирновград. Як відзначають дослідники, церква дійсно унікальна, так як має багатий розпис стін.

У статті вказано, що дуже добре збереглися фрески з монументальними зображеннями трьох людей з німбами навколо голови. Одна з них зображає Ісуса Христа в іконографії Пантократора, тобто Вседержителя. 
До всього іншого, церква примикає до західної стіни цитаделі і сусідить з вежею.

На думку археологів, знайдені фрески значно перевершують за якістю і художньої цінності ті, які були знайдені в інших церквах фортеці. Артефакти продовжать вивчати.

Коли про артефакти стало відомо на весь світ, книга викликала непідробне занепокоєння у Ватикану. Справа в тому, що в цій Біблії міститься Євангеліє від Варнави – апокриф, який написав християнський святий, і апостол від сімдесяти.

Варнава був одним з учнів Христа. Він подорожував з апостолом Павлом і написав кілька суперечливих творів, які розповідають про життя Ісуса.

Примітно, що цю книгу знайшли в Туреччині ще на початку тисячоліття, однак до цього часу світова громадськість про неї не знала. Існування Біблії з незрозумілих причин тримали в таємниці цілих шістнадцять років.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.