Кулінарія

ВАРТО ЗНАТИ: Прості правила заморожування та зберігання грибів

Багато людей люблять збирати гриби. Цей продукт широко використовується в кулінарії та може довго зберігатися в сухому, консервованому або замороженому вигляді. Свіжі гриби швидко псуються, тому бажано їх обробити невдовзі після збору, а зберегти гриби протягом року допоможуть прості правила.

Про те пише Файна Сторінка із посиланням на slk.kh.ua

Як правильно заморожувати та зберігати гриби, щоб вони радували своїм смаком цілий рік

  1. Для заморожування підходять усі види грибів. Вони повинні бути міцними, молодими та не червивими. Перше, що ви повинні зробити – перебрати їх. Старі та червиві гриби, а також занадто пошкоджені необхідно викинути.
  2. Далі необхідно очистити гриби зубною щіткою, видалити пошкоджені частинки, якщо вони є, та ретельно промити в таці з прохолодною водою не менше 2 разів. Після очищення треба насухо витерти гриба серветками.
  3. Якщо серед грибів є занадто великі, необхідно їх поділити на частинки або порізати.
  4. Підготовлені для замороження гриби необхідно викласти на тацю та покласти до морозильної камери, доки вони не стануть твердими.
  5. Далі гриби складають у контейнери або пластикові мішечки. Накладати в них продукт слід щільно, щоб повітря в місткостях майже не залишалося.
  6. Бажано прикріпити до місткості папірець, на якому буде записано різновид грибів та дата їх збору.

Також можна перед замороженням відварити гриби в підсоленій воді. Розморожені гриби слід використовувати відразу й не заморожувати ще раз ні в якому разі, оскільки це чудове середовище для розмноження шкідливих мікроорганізмів.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.