“Цукрові” помідори на зиму без стерилізації – простий рецепт, а смак неймовірний

Для цього смачного рецепту нам потрібно:

  • Помідори стиглі та невеликі (не черрі)
  • Цибуля — 2 шт;
  • Часник — 1/2 головки;
  • Перець чилі — 2 червоних і 1 зелений;
  • Парасольки кропу — 6 шт;
  • Насіння гірчиці — 3 ч.ложки;
  • Перець чорний горошком — 25 шт;
  • Лавровий лист — 6 шт.

Для маринаду:

  • 1 літр води;
  • 5 столових ложок цукру;
  • 1 столова ложка з гіркою солі (не йодована);
  • 3 столові ложки червоного винного оцту.

Приготування:

Помідори добре промити, наколоти зубочисткою у районі плодоніжки (це що б вони не потріскалися) і скласти в стерильні банки. Джерело

Між помідорами додаємо потроху часник, гіркий перець і цибулю.

Зубчики часнику потрібно розрізати на 3-4 частини, Чилі порізати на кільця, товщиною в 1 см, цибулю нарізати кільцями.

У кожну з банок додати по лавровому листу, по пів чайної ложки зерен гірчиці, по одній парасольці кропу і 4-5 шт чорного перцю горошком.

У банки з усім вмістом влити окріп, дати постояти 15 хвилин, потім акуратно злити і повторити ще раз.

Поки банки з помідорами стоять, зробимо маринад: у каструлю наллємо воду, додамо сіль, цукор, добре перемішємо, доведемо до кипіння, наллємо оцет, знову доведемо до кипіння і цим киплячим маринадом заллємо помідори в банках.

Банки закрити стерильними кришками, перевернути та накрити ковдрою.

S. Зливати воду зручно через поліетиленову кришку з виконаними в ній отворами, або через сито, щільно притиснуте до неї.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на Файна сторінка заборонено.

Вподобайте нас у Facebook і все буде файно!