Кулінарія

Ця страва набула популярності у всьому світі. Лазанья, як готувати?

Лазанья – традиційна страва італійської кухні, але згодом ця страва набула популярності не тільки в Італії, але й у всьому світі. Про це розповідає Коліжанка.

Існує багато різновидів цієї страви: м’ясна, овочева, грибна. Ми приготуємо більш класичний варіант  лазаньї з м’ясним фаршем та грибами:

Інгредієнти:

  • 500г пластів лазаньї
  • 400г фаршу
  • 1 велика цибулина
  • 250г шампіньонів
  • томатне п”юре 500г
  • 50г оливкової олії
  • часник 2-3 зуб.
  • 100г сиру (пармезан)
  • суміш трав  (базилік, орегано)
  • сіль, перець

Для соусу бешамель:

  • 500 мл молока
  • 100 г масла
  • 2 ст.л. муки
  • мускатний горіх
  • сіль
Лазанья, як готувати?
Лазанья, як готувати?

Спосіб приготування:

1. Обжарити на оливковій олії подрібнену цибулю, часник, додати туди нарізані кубиками шампіньйони, тушити 5хв. Виложити фарш, обжарити. Пізніше томати, зелень базиліка та орегано та тушити ще 40хв.

2. Для соусу; обжарити муку на маслі. Окремо вскип’ятити молоко, додати туди мускатний горіх та влити його, помішуючи в сковорідку до муки. Посолити.

3. В форму для запікання виложити листи лазаньї. Полити зверху соусом бешамель та викласти фарш. І так чередувати, поки не закінчаться листи. Останнім повинен бути соус бешамель, який потрібно потерти пармезаном чи іншим твердим сиром.

4. Запікати в духовці при температурі 180* 30-40хв. Вийняти із духовки, дати постояти 10 хв., а тоді нарізати шматочками.

Приємного апетиту! 

Лазанья, як готувати?
Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.