Швейцарське сирне фондю – для справжніх фанатів сиру

Сир, кірш і натяк на часник – завжди актуально

Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгрідієнти:

  • 1 зубчик часнику, розділити навпіл
  • 290 мл білого вина
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 225 р сиру, натерти
  • 225 г грюйер-сиру тертого
  • 1 ч. л. кукурудзяного борошна
  • 1 ст. л. кірша 
  • шматочки хліба, нарізати кубиками

Приготування:

1. Натираємо внутрішню частину фондю половинками часнику.

2. Додаємо вино і лимонний сік в каструлю і нагріваємо до кипіння. Зменшуємо тепло і поступово підмішуємо сири до тих пір, поки вони не розплавляться, весь час помішуємо.

3. Змішайте кірш з кукурудзяним борошном. Додаємо до сирної суміші і обережно варимо, поки суміш не стане гладкою – не доводимо до кипіння інакше вона згорить.

4. Використовуючи штирі для фондю, занурте кубики хліба в сир і подавайте.

Вподобайте нас у Facebook і все буде файно!