Кулінарія

Салати з квашеної капусти. ТОП – 9 рецептів

Квашена капуста продукт доволі універсальний із нього можна готувати чимало смачних, а головне корисних страв.

Гадаємо, для нікого не секрет, що квашена капуста − це незамінне джерело необхідної організму аскорбінової кислоти. До того ж капуста виводить з організму холестерин і дуже корисна для роботи кишечника, пише Коліжанка.

Квашену капусту можна подавати в якості закуски або ж використовувати для приготування інших, не менш смачних і корисних салатів. Спробуй!

Салат з квашеної капусти та картоплею:

Для рецепту вам буде потрібно:

  • капуста квашена – 300г
  • картопля – 75 г
  • цибуля ріпчаста – 25г
  • журавлина – 25г
  • масло рослинне – 7г.

Квашену капусту дрібно нарізати. Варену картоплю нарізати соломкою. Ріпчасту цибулю очистити і тонко нашаткувати.

Підготовлені продукти з’єднати і додати до них журавлину. Салат викласти в салатник і заправити рослинним маслом.

Салат з квашеної капусти з рослинним маслом:

Для рецепту вам буде потрібно:

  • квашена капуста – 500г
  • рослинне масло – 1 ст.л.
  • цукор – 1-2 ст.л.

Квашену капусту змішати з цукром і рослинним маслом, можна додати свіжі яблука, нарізані скибочками. Подають цей салат до смаженої свинини, вареної  птиці.

Баварський салат з квашеної капусти:

Для рецепту вам буде потрібно:

  • капуста квашена – 500г
  • бульйон м’ясний – 125г
  • лавровий лист – 2 шт.
  • чебрець – 4 гілочки
  • грудинка пісна – 125г
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • насіння кмину – щіпка
  • сіль, цукор, чорний перець – за смаком
  • петрушка (зелень рубана) – 1 ст.л.

Капусту дрібно порубайте, залийте киплячим бульйоном, покладіть лавровий лист і чебрець, закрийте кришкою і залиште на 25 хвилин.

Потім зніміть кришку і дайте рідині википіти. Вийміть лавровий лист і чебрець.

Грудинку наріжте кубиками і обсмажте. Додайте дрібно нарізану цибулю. Покладіть капусту, перемішайте, приправте сіллю, кмином, перцем і цукром.

Остудіть, посипте зеленню і подавайте до свинячих ніжок або реберець.

Салат з квашеної капусти з грибами:

Для рецепту вам буде потрібно:

  • квашена капуста – 100г
  • гриби солоні – 100г
  • цибуля ріпчаста – 1 / 2 шт.
  • масло рослинне – 1 ст.л.
  • зелень петрушки – за смаком
  • цукор, кмин (насіння).

Гриби наріжте скибочками, цибулю – дрібними кубиками. З’єднайте гриби з квашеною капустою, цибулею та олією, заправте цукром і насінням кмину.

При подачі посипте зеленню.

Салат з квашеної капусти “Зимовий”:

Для рецепту вам буде потрібно:

  • квашена капуста – 100г
  • ріпчаста цибуля – 50г
  • кріп – 10г
  • рослинне масло – 10г
  • житній хліб – 50г.

У квашену капусту додати дрібно нарізану цибулю, заправити рослинним маслом і посипати зеленню. Подавати з житнім хлібом.

Салат з квашеної капусти з оселедцем:

Для рецепту вам буде потрібно:

  • квашена капуста – 500г
  • рослинне масло – 2 ст.л.
  • оселедець – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.

Квашену капусту віджати, заправити рослинним маслом і дрібно нарізаною цибулею. Підготовлений оселедець нарізати шматочками, покласти на тарілку, прикрасити кружальцями круто звареного яйця.

Навколо викласти капусту.

Салат з квашеної капусти, моркви та горіхів:

Для рецепту вам буде потрібно:

  • квашена капуста – 250г
  • морква – 1 шт.
  • рослинне масло
  • кмин, сіль, перець – за смаком
  • волоські горіхи – 100 г.

Натріть на тертці очищену моркву і змішайте з кількома ложками рослинного масла, перемішайте з капустою. Додайте кмин і, якщо вам подобаються гострі страви, перець грубого помелу. Прикрасьте салат очищеними волоськими горіхами. Цей салат дуже корисний для здоров’я, особливо взимку, коли ваш організм потребує вітамінів і мінеральних речовин.

Салат з квашеної капусти з огірком:

Для рецепту вам буде потрібно:

  • капуста квашена – 400г
  • солоний огірок – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • рослинне масло – 2 ст.л.

Квашену капусту промити в кип’яченій воді, злити зайву рідину. Солоні огірки очистити від серцевини і нарізати невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю нашаткувати. Все перемішати і заправити олією.

Салат з печериць із квашеною капустою

Для рецепту вам буде потрібно:

  • печериці свіжі – 100г
  • картопля – 4 шт.
  • квашена капуста – 300г
  • цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • масло рослинне – 2-3 ст.л.
  • цукор, зелень – за смаком

Гриби промити, очистити, відварити в підсоленій воді зі спеціями, нарізати невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю нашаткувати. Картоплю відварити в «мундирі», очистити від шкірки, нарізати кубиками. Підготовлені продукти змішати, додати квашену капусту, трохи цукру і заправити все рослинним маслом.

Готовий салат викласти в салатник і прикрасити дрібно нарізаною зеленню кропу.

Смачного !

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.